Friday, 21 September 2012

cemuhan demi cemuhan

alkisah bermula 2010.....terdapat seorang perempuan,yang comel lagi rupawan.Nama diberi Dilla Nur Amira.Ahaaxxx!! (muntah la!) kesah plak aku kan! ;p

ok,ok,ok....straight to the point!!
macam-macam soalan dan ramai yang tanya sampai ke inbox di FB macam mana boleh kurus.
NAK BANGGA KE TAK?? sebab rasanya tak la kurus mana pon!..Sampai ada suruh consult..eh boleh jadi coach ea lepas ni..ahahahha! FERASAN LAGI!

FIRST OF ALL,,korang mesti ada azam! seriusss!! kalau setakat nak kurus,bila dah kurus korang start ikut rutin makan korang yang macam dulu,,MACAM TAK GUNA la apa yang korang perjuangkan selama hari ni. NAK KURUS PON PERJUANGAN! 

SECONDLY,,korang bersedialah makan hati.AHAHAHAHAH! 2010 tahun aku makan hati kaw-kaw,cumanya tak nampak je,tengah-tengah buat assignment,boleh pula air mata mengalir.tak ke gila assignment sikit punya susah dah jadi macam cerita sedih siap nangis-nangis bagai.ARHH! TU SEMUA CINTA PUNYA PASAL...


DAN SEBAB TU JUGAK!! AKU BANGKIT!!...frust yang teramat menjadikan aku termotivasi.Sampai satu tahap malam-malam pon terasa nak jogging..jadah apa kan.Bila rasa nak nangis aku rasa nak jogging.Bila aku dah luahkan dengan cara doing that all exercise,perasaan tu hilang.Bila muncul lagi buat la lagi exercise tu kan.Semuanya bermula dengan perasaan sedih.Tu je...


BILA DAH SELALU BUAT,,,tertinggal sehari rasa macam nak nangis,pada hal tertinggal sehari tu pon sebab shopping.SHOPPING PON EXERCISE! banyak jugak kalori hilang. ;p Lagi satu tahun 2010 tu ada masalah makan terutamanya nasi.Asal sampai tekak je nasi tu,rasa macam licin-licin.serius geli gile.So makan pon macam ala kadar.Bermula la makan roti.AHAAAA!! ROTI LG POWER KOT BANDING NASI! 2 KEPING ROTI PUTIH = LEBIH KURANG SEPINGGAN NASI!...tapi roti sedap ( ada orang cakap kat aku,kau ni tak ada life betul roti kata sedap) ;0






berat dari 68Kg-----------------------------> 51Kg



NAMPAK TAK!! 2012 BARU NAK NAMPAK HASIL!....kadang-kadang jeles juga dengan orang-orang yang hanya diet sekejap kurus mendadak gile.TAPI!! ITU CARA YANG SALAH!..berdasarkan kepada pembacaan,,orang-orang yang diet seperti itu akan naik mendadak semula beratnya.Tapi tak pernah pula aku diet,aku tak makan banyak sebab perut aku jenis kembung.tu pon satu hal! Bangun pagi gile terguling-guling tekan perut! and one more thing,i m not the clean eater.Rakyat Malaysia kot.Mampu kau nak makan ikan boil je memanjang! Sup ikan,Sayur roasted.(sentuh pula aku sayur-sayur ni)


ORANG DIET DAN BERSENAM TIDAK AKAN MENGALAMI PENURUNAN BERAT BADAN YANG DRASTIK,,INI KERANA LEMAK DALAM BADAN BERUBAH MENJADI OTOT DAN JUMLAH OTOT LEBIH BERAT DARI JUMLAH LEMAK dan ini sangat baik yee tuan-tuan dan puan-puan.Udahnya aku nk kurangkan lagi sikit dah susah,makan banyak ke sikit ke..sama duduk tang tu juga beratnya.Itu pon stress jugak!!.. (SIKAP TAK BERSYUKUR!) may be aku kena jadi clean eater.SUSAH KOT!


DARI ZUMBA SAMPAI KE HIIT( high intensity interval training) aku buat.Zumba dah macam tak challenge sangat sekarang so bertukar kepada certain body part yang aku aim! CTHNYA..peha..masalah setiap feremfuan..=,='...here are some schedule yang aku cuba ikut! NAH cuba buat burpees 20 kali.Mau nazak kau.yang asma tak payah buat!


workout!
Mon: Back, Bi, Abs + Cardio

Tues: Drills, HIITs

Wed: Chest, Shoulders, Tri’s + Cardio

Thurs: Drills, HIITs

Fri: Legs & Butt + Cardio

Sat: Drills, HIITS


korang cari je la kat you tube bersepah all this exercise.NAK TAK NAK JE SEKARANG NI!

BUKAN SEBAB NAK KURUS KORANG BARU NAK EXERCISE,,macam aku ni dah macam rutin.Tertinggal rasa sedih! serius ok! lecturer bising-bising pon kadang-kadang jadi geram,So lepas geram memang dengan cara macam ni.Sekarang masa untuk maintain bukan untuk cantik,tapi untuk sihat.Tapi ada juga yang aku dengar-dengar,

DIA DAH KURUS TAK CANTIK DAH.dulu..EIII MOK-MOK LA DIA NI..(pernah tak manusia berfikir untuk hidup sihat,lalu berubah?? selain berfikiran negatif)











BEAUTY--------------------------->>> BEAST

EH!! terbalik... ;p


NAMPAK TAK MANUSIA YANG MENGATA!...kita memang tak boleh nak tutup mulut orang,nak puaskan hati dorg.As long aku sihat dan ini gaya hidup aku.ADA MASALAH??? kenapa orang mengata,sume sebab JELES..ahahaha...letih wei fikirkan manusia-manusia ni.sampai bila-bila pon korang susah nak berjaya.Sumpah!


Apa yang merisaukan aku ialah,,,kehidupan akan berubah lagi 6 minggu!!..adoii!! harap dapat maintain kehidupan yang sihat ni.Mr.A tolong bagi hati saya sakit kalau nampak macam bahagia sangat badan tu.Arghh!! STRESS fikir akan datang.(belum-belum dah nagatif =,=')

baju kurung banyak tak modified,so jadi macam baju kelawar dah.Housie-housie i yang 3 ekor tu kata..hak3 3 ekor anak kambing,seekor arnab comel...lalalala ;p


ANGAN-ANGAN TERBESAR YANG DAH JADI KENYATAAN! 

5 comments:

  1. AWK NI HOT LE,,,NK NGURAT LEH..HUHU..;)

    ReplyDelete
  2. ehhh....gatainye... ;p XYAH NAK ANON SGT U OLLSSS

    ReplyDelete
  3. EH..APA AWK CKP NI..SY SERIUS NI..;)

    ReplyDelete
  4. sape ngambik gmbor yg ade nyonteng2 dinding tu..bekenan awk melihatnye...mane tempatnye?

    ReplyDelete