Tuesday, 23 October 2012

doa.doa.doa.doa.doa.doa.

Ahaxx!...semakin hari jantung semakin dap dup..dap..dup..dup...dup...dup...macam nk gelek lak teringat lagu dap dip dup tu...ececece....

MAKIN DUP DAP bile tiap-tiap hari mesej,,Af akan ckp tinggal 4 minggu...Tinggal 3 minggu
hish budak tua ni, orang banyak lagi nak kena study kot!  baru je lepas paper kursus induksi sistem saraan Malaysia,,we olls panggil KISSM.tapi tidak terhenti disitu!!
                                
                                                                                 
                                                        .
                                                        .
                                                        .
                                                        .
                                                        .

                           EXAM                         30-5/11
                           SPP INTERVIEW        12-14/11
   ------------------------------------------------------------------------------
                           my life event                17/11
                           side lelaki                     25/11


kesian tak?? nampak tak tarikh-tarikh tu?? Ade gap yang sedikit tu pon kalau balik macam alang-alang.ARGHH! tengok la kalau diperlukan,,harus juga rembat tiket.


NAMPAK TAK!!... aku tau doa itu senjata seorang muslim...JADI berdoa dan terus berdoa! YA ALLAH,PERMUDAHKAN SEGALA URUSAN HAMBAMU INI,MUDAHKAN DAN SELAMATKAN LAH PERJALANANNYA...amin-amin ya robalalamin.


preparation so far alhamdulilah,completely done sebab setiap kali cuti,hakak rush mcam nak hape u ollss! 
so bagi student-student yang final rasa gatal nak kawen,dan jarak rumah dan tempat belajar jauh seperti hakak ni dek non...UTARA SELATAN gitu,,kalau mental,fizikal tak ready,jangan membina mimpi disiang hari hokay! Bincang dengan catering,mak andam semua basicnya pakai FESBUKK!..even nak choose wedding kad!..OK wedding kad version putih just arrive.Tapi i ollss pon tak tengok lagi u ollss! tah berapa hard tah gaknya cover kad tu.. apehal la sedih sangat! agaknya kalau orang lain dah belek-belek siap simpan satu dah kot kan.. =,='


benda-benda bakal digunakan :



Ini kalau hilang marah baginda ;p



                                                                       vevunga cinta



rasa nak ubah corner ni,tapi tak tau nak jadi ape??



Kepada awak-awak sekalian yang tidak dapat kad lagi,hakak akan cuba pos,nak beli setem pon hakak susah sekarang ni (sebab transport tak ada),tapi hakak dah jemput dengan seikhlas hati invite di FB.jadi harap dapat la jangan preassure hakak benda yang sebegitu ye.Ada kad yang di Batu Pahat untuk rakan-rakan di sana,time hakak balik,u olls tak balik,agak-agak macam mana nak bagi? dan lagi satu,sila la tengok tarikh-tarikh di atas tu semula ye.Diri sendiri pon berkemungkinan besar akan balik 2 hari before wedding.TAK nak letak harapan besar dengan tarikh-tarikh ni semua dah..NANTI KECEWA! cuma boleh berdoa agar dipercepatkan.Jadi datang la wedding hakak tu dulu lepastu baru hakak  bagi kad kt u ollss...boleh gitu?? wakakakaka..Nak suruh parent hakak pos kan satu-satu,they olls sangat busy u olls! kemas rumah pon berperingat,mana nak pergi kerja lagi kan.HARAP SEMUA FAHAM SITUASI HAKAK YEEE..(macam kahak pon ade) =(


p/s : semakin dekat,semakin sensetif ferasaan ini!! MENGAPAKAH? macam nak menopause je..

Thursday, 18 October 2012

eh munga la!

sebagai seorang perempuan,,,,yang dalam hidupnya tak pernah dapat bunga,sekali dapat bunga terasa macam

SEPERTI KERA MENDAPAT BUNGA...

apa yang perlu aku buat dengan bunga ini?? masukkan dia dalam jar berisi air?
adakah dia akan terus berhidup?? 

Saya sangat suka bunga,,suka sangat-sangat! especially bunga rose yang indah dalam jambangan!
cantik je merah menyala! BUT!! can u count the price for a bouquet of flower? tak payah banyak-banyak..12 kuntum dah cost u about RM100...and sometimes over than that!...

Af is sometimes is unexpected,,hantar bunga sampai ke maktab! nak sorok dalam baju besar plak! bawa pon macam kelam kabut nak sembunyikan dari orang..MALU KONONNYEE! :0

sebab merajuk,tu yang dia hantar bunga time tu..in my opinion,fresh flower does not symbolise that someone  is romantic ok..

BUT FOR ME,,IT IS JUST LIKE A WASTE..sebab!! dia akan layu jugak!!.
bila dah layu,apa awak nak buat dengan bunga tu? potong-potong jadi potpouri ke? macam zalim kan.
By the end,its hanging upside down at the wall ;p BUT STILL CANTIK..

Why dont u save ur money for something which is more valuable.Whatever it is,saya sangat menghargainya sayang ku!,,tapi lepasni kalau nak bagi bunga tanya saya dulu nak tak bunga? ahahahaha....
Untuk masa ini,cukup sekali sudah,sebagai experiment untuk hati mengalami perasaan vangga mendapat bunga hokay.Terfikir juga harga bunga yang sampai 99 kuntum tu,,sometimes its cost u more than RM500! nampak tak betapa aku survey harga bunga.AHAHAHAH! LEBIH BAIK BAGI SEKETUL CINCIN EMAS.ADE HARGA and SANGAT BERNILAI U OLLSS!...tak ade nak layu-layu pon cincin tu,siap melekat cantik je kat jari DAN paling penting harga emas semasa,kot la tetiba nak jual tukar yang baru kan! pernah 1g sampai 1.85 kot! boleh kira kalau cincin tu berat 2.2g pon dah cukup dah.Boleh buat belanja dapur bayar bil sikit-sikit..ok SORRY otak saya terlalu berfikiran jauh!...

2.2 x 1.85 = 4.07 = RM407
(if not mistaken cara kiraan mcm ni,sebab dh ulang2 p kedai emas)

Boleh tak nak bagi pesanan kat perempuan,,CAN U THINK OF SOMETHING WHICH IS VERY VALUABLE? I ve talk to Af regarding this,and he is very alright about that! ahahaha..mesti la suka kan tak membazir duit dia DAN buktinya,dia telah membuat keputusan bijak dengan memanjakan kekasihnya ini dengan memberi pakej facial treatment 12 step which is i guess pricey tapi berbaloi! AKU LEBIH SUKA HADIAH-HADIAH SEBEGINI!..tp aku belum pergi lagi sebab tak sempat.InsyaAllah before wedding akan zasss ke lokasi NB Beauty Spa.Bagus dan bijak bakal suami saya! Nampaknya awak turut menjaga penampilan saya..TQ so much dear!... TUNGGU SAYA KERJA DULU EK,BARU BOLEH BUAT SURPRISE KAT AWAK..kesian awak kan Af  =,='.

Af siap-siap pesan,hadiah bunga kali ke2 adalah time awak konvo nanti ok.Hahahaha..I m very ok about that.Kot ada hadiah sampingan kunci kereta dalam bunga tu lagi sayang lebih.Selalu terfikir,agak-agak dah tua nanti dapat ke bunga-bunga tu,,,silap-silap bunga depan rumah pakej dengan pasu dia bagi..ahahaha.Terkadang masa bercinta,kena letakkan diri kita dalam realiti kehidupan yang sebenar.Pengajaran banyak mengajar,trust me! 

 cantik kan! tapi cantik hanya seketika 
(eye beg 2kg abaikan)

Farah cakap kat rumah nenek dia,selalu buat ulam bunga rose AND guest what,,,aku ambik satu kelopak then kunyah pastu telan.Sebab bunga ni bau dia macam dakwat.Keinginan tinggi untuk merasa,adakah rasa dakwat pada bunga tu.Lepastu lidah merah,gigi pon merah...Lepas dah telan baru teringat,ni bunga kat kedai bukan macam kat kampung selamat lagi berkhasiat.Ni bunga orang dah spray racun bagai bagi segar!! Nasib ok lagi sampai hari ni...memang tepat sangat perumpamaan bagai KERA MENDAPAT BUNGA DI APLIKASIKAN MENJADI BAGAI DILLA MENDAPAT BUNGA!...hye Af! lupa nak bagi tau,saya telan bunga tu..ahahah ;p

LAGI SATU,BUNGA MAWAR DAN BUNGA ROSE TAK SAMA YE..tapikan bunga mawar in english bukan rose ke? sampai hari ni aku blur!!


BUNGA YANG MEKARNYA SEKETIKA,TIDAK SEPERTI BUNGA DI DALAM HATI YG MEKAR UTK KEKASIH BUAT SELAMANYA.
(ok biar aku sorang je faham peribahasa tah pape ni)




Tuesday, 16 October 2012

senyum seindah suria

kekelamkabutan melanda terpaksa juga diharungi demi kebahagian yg bakal dikecapi...arghhh! drama...
alangkah baiknya jika diriku terbahagi dua...
satu di utara dan satu di selatan..
JARAK!!...bagi yang mampu berkorban,,tak heran pon walau berbatu-batu jauhnya..misalnya Farah Lee n Ally Iskandar..kekuatan dalaman adalah sagat-sangat diperlukan..


TAPI MENTAL WA MaCaM tak BrAPa SIHAT..stress di mental bukan di fizikal.. =,='
serius k,,mental sangat stress..tak tau ape yang nak di stresskan.orang tengok macam happy2 je kan..punyala otak ni ligat berfikir!..sumpah kalau jumpa doktor lagi perkara pertama dia akan tanya,Awak ni stress sebab tu hormon awak pon jadi tak stabil.Banyakkan berehat.Doc saya macam terlebih rehat dah ni doc.Tu fizikal awak!,,MENTAL AWAK!!?? ok FINE! 


HOKEY2,,back to topic..nampak >>> KISAH PRE WEDD

dah kalut-kalut baru terasa nak buat pre wedd..tu pon setelah parent aku realized,,akak tak de buat bunting ke? cuba cakap bila masa nak balik shoot.Dgn hencik af tu busy kalah orang kerja shif.photongrapher i busy kt KL..kalo nak suh shoot kena p KEY ELL!..tak da masa ok..last-last,,photog hencik af ade pon.balik-balik p pejabat agama urus apa yang patut tu pon setelah maklumat lengkap diperolehi,,SURAT PERAKUAN DARA.. bunyi seram kot! surat macam ni pon ada lupanya...siap settle suma,jumpa pula andam-andam ni bincang tu ni lagi..tambah tu ni bagai.. OK SETTLE...berlari berkejaran lagi dengan member-member cari tempat jahit..last-last baju nikah aku jugak tak de yang sudi jahit >> SEBAB KAIN AWK NI MAHAL SGT..MUDAH KECUT...BATU BANYAK..BLA3... arghh! lantak kau la jah!..Nasib ada dah baju backup.so tak kisah sangat la mak! Tp macam sedih juga la,,hencik Af belikan memahal,,simpan buat pekasam..nanti la tunggu anak dah 2 kang kita buat ea.. ;p

BEFORE BALIK KEDAH,,,ni la kerjanya...memang budget nak buat style old school ala-ala picnic gitu..style biasa orang buat.Kira angan-angan jadi kenyataan juga ni.GIGIH DIY MACAM-MACAM =,='
Bawa dari Kedah to Johore,,siap renyuk-renyuk,berberat beg bagai.terlepas sampai JB patah blk BP!
INI LAH DINAMAKAN PENGORBANAN!.. ada sesetengah orang,botol air dia yg secoet pon letih tak larat bawa!..lagikan pengorbanan besar..acaner tu??? 



GILA!! panas terik mcm nak ape tetap maintain


gigih dengan DIY macam-macam barang lagi


Novel af Pegang beli sebab macam kes sendiri..wakakaka!


heee....asal kita nampak sweet?? tampo kang! ;p


dah abes gaya main tembak-tembak pon jadila!


duduk kat Malaysia..shoot pon nyanyi lagu Negaraku u ollss! Patriotik kan!


Heel asyik tersumbat masuk lubang...


tengok ikan orang kate not me!


gambar ade banyak lagi..tapi macam mana nak ambik..ni pon dapat melalui FB af.. tak boleh buat apa la.sekadar yang ada.TAPI ANGAN-ANGAN DAH JADI KENYATAAN!! yeayyy!!!
dulu siap bermimpi-mimpi nak shoot macam ni kalau ada bf.ahahaha...akhirnyaaa! dapat pon!

start from today,,af kena study senyum k.Sepanjang-panjang shoot dia tanya ape tahu??

OK X SENYUM MACAM NI??
sambil senyum tunjuk gigi tapi fake gile senyum tu..

KALAU TAK BOLEH NAMPAK GIGI OK X?
terpulang la..ikut keselesaan..

TAPI SAYANG SENYUM NAMPAK GIGI..
adoii..ok2 teruskan lakonan k.

LELAKI KALAU SENYUM NAMPAK GIGI TAK MACHO LA!
eh macam tu ke? masalahnya awak tu macho ke? jangan perasan.cute ade lah! hahahaha..

PANAS NI!..MACAM MANA NI
dulu-dulu syg penah shoot pukul 11 sampai pukul 2 petang bang.balik hitam!
tang panas ni sebijik la perangai kita!

Af kalau nak tunggu dia senyum,,memang kena ada benda-benda yang paling lawak.sebab dia senyum sekali pakej berdekah-dekah...and the cute thing is,,mata dia pon senyum...heeee..cair tang tu..tapi letih ar nak kena belaja buat lawak plak pasni!..kalau merajuk senyap sepi..alhamdulilah semakin faham dengan sifat dia.Kalau marah pon senyap sepi tapi mata ade jeling-jeling..ahahaha ;p


semoga semuanya berjalan lancar,,doakan kami kalian!


THE LOVE IS IN THE AIR....;)