Tuesday, 16 October 2012

senyum seindah suria

kekelamkabutan melanda terpaksa juga diharungi demi kebahagian yg bakal dikecapi...arghhh! drama...
alangkah baiknya jika diriku terbahagi dua...
satu di utara dan satu di selatan..
JARAK!!...bagi yang mampu berkorban,,tak heran pon walau berbatu-batu jauhnya..misalnya Farah Lee n Ally Iskandar..kekuatan dalaman adalah sagat-sangat diperlukan..


TAPI MENTAL WA MaCaM tak BrAPa SIHAT..stress di mental bukan di fizikal.. =,='
serius k,,mental sangat stress..tak tau ape yang nak di stresskan.orang tengok macam happy2 je kan..punyala otak ni ligat berfikir!..sumpah kalau jumpa doktor lagi perkara pertama dia akan tanya,Awak ni stress sebab tu hormon awak pon jadi tak stabil.Banyakkan berehat.Doc saya macam terlebih rehat dah ni doc.Tu fizikal awak!,,MENTAL AWAK!!?? ok FINE! 


HOKEY2,,back to topic..nampak >>> KISAH PRE WEDD

dah kalut-kalut baru terasa nak buat pre wedd..tu pon setelah parent aku realized,,akak tak de buat bunting ke? cuba cakap bila masa nak balik shoot.Dgn hencik af tu busy kalah orang kerja shif.photongrapher i busy kt KL..kalo nak suh shoot kena p KEY ELL!..tak da masa ok..last-last,,photog hencik af ade pon.balik-balik p pejabat agama urus apa yang patut tu pon setelah maklumat lengkap diperolehi,,SURAT PERAKUAN DARA.. bunyi seram kot! surat macam ni pon ada lupanya...siap settle suma,jumpa pula andam-andam ni bincang tu ni lagi..tambah tu ni bagai.. OK SETTLE...berlari berkejaran lagi dengan member-member cari tempat jahit..last-last baju nikah aku jugak tak de yang sudi jahit >> SEBAB KAIN AWK NI MAHAL SGT..MUDAH KECUT...BATU BANYAK..BLA3... arghh! lantak kau la jah!..Nasib ada dah baju backup.so tak kisah sangat la mak! Tp macam sedih juga la,,hencik Af belikan memahal,,simpan buat pekasam..nanti la tunggu anak dah 2 kang kita buat ea.. ;p

BEFORE BALIK KEDAH,,,ni la kerjanya...memang budget nak buat style old school ala-ala picnic gitu..style biasa orang buat.Kira angan-angan jadi kenyataan juga ni.GIGIH DIY MACAM-MACAM =,='
Bawa dari Kedah to Johore,,siap renyuk-renyuk,berberat beg bagai.terlepas sampai JB patah blk BP!
INI LAH DINAMAKAN PENGORBANAN!.. ada sesetengah orang,botol air dia yg secoet pon letih tak larat bawa!..lagikan pengorbanan besar..acaner tu??? 



GILA!! panas terik mcm nak ape tetap maintain


gigih dengan DIY macam-macam barang lagi


Novel af Pegang beli sebab macam kes sendiri..wakakaka!


heee....asal kita nampak sweet?? tampo kang! ;p


dah abes gaya main tembak-tembak pon jadila!


duduk kat Malaysia..shoot pon nyanyi lagu Negaraku u ollss! Patriotik kan!


Heel asyik tersumbat masuk lubang...


tengok ikan orang kate not me!


gambar ade banyak lagi..tapi macam mana nak ambik..ni pon dapat melalui FB af.. tak boleh buat apa la.sekadar yang ada.TAPI ANGAN-ANGAN DAH JADI KENYATAAN!! yeayyy!!!
dulu siap bermimpi-mimpi nak shoot macam ni kalau ada bf.ahahaha...akhirnyaaa! dapat pon!

start from today,,af kena study senyum k.Sepanjang-panjang shoot dia tanya ape tahu??

OK X SENYUM MACAM NI??
sambil senyum tunjuk gigi tapi fake gile senyum tu..

KALAU TAK BOLEH NAMPAK GIGI OK X?
terpulang la..ikut keselesaan..

TAPI SAYANG SENYUM NAMPAK GIGI..
adoii..ok2 teruskan lakonan k.

LELAKI KALAU SENYUM NAMPAK GIGI TAK MACHO LA!
eh macam tu ke? masalahnya awak tu macho ke? jangan perasan.cute ade lah! hahahaha..

PANAS NI!..MACAM MANA NI
dulu-dulu syg penah shoot pukul 11 sampai pukul 2 petang bang.balik hitam!
tang panas ni sebijik la perangai kita!

Af kalau nak tunggu dia senyum,,memang kena ada benda-benda yang paling lawak.sebab dia senyum sekali pakej berdekah-dekah...and the cute thing is,,mata dia pon senyum...heeee..cair tang tu..tapi letih ar nak kena belaja buat lawak plak pasni!..kalau merajuk senyap sepi..alhamdulilah semakin faham dengan sifat dia.Kalau marah pon senyap sepi tapi mata ade jeling-jeling..ahahaha ;p


semoga semuanya berjalan lancar,,doakan kami kalian!


THE LOVE IS IN THE AIR....;)











9 comments:

  1. alolololo. sweet sangat aih!

    semoga berkekalan hingga ke syurga kak dilla.

    btw, tajuk pe ye novel af tu?
    *af jugak saya pun, ahahaa*

    :)

    ReplyDelete
  2. grrrrrrrrrrr.....

    ReplyDelete
  3. ahahaha...fiqa tjuk novel tu...akhirnya aku kahwin!

    ReplyDelete
  4. owhh. boleh la beli. haha.

    eh baru tadi komen header lain, cepat beno tukar.. :P

    ReplyDelete
  5. kan...ahahah...efektif sgt kn..ngahahaa
    thnx wish..pasni org tu plak la.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.
      masa tu kak dilla da ade anak da kot. :P

      Delete
  6. sweetnya...sma2 cantik kacak :))

    ReplyDelete
  7. thnx amy...doakan semuanya lancar ye ;)

    ReplyDelete