Thursday, 27 December 2012

ENDING 2012 TU SEDIH!

hye salam semua,,,,

sejak menjadi bini aka isteri masa untuk berblog semakin kurang dengan keadaan kesihatan yang tidak mengizinkan...sob3..

BUKAN MACAM DULU LAGI

- masa bujang2 kau boleh nk hu-ha huray-huray dengan kawan
- cakap sorang2 dgn dinding ( favourite masa lapang)
- makan setakat ikut perut kau je ( ada roti cecah air dh sdp pon)
- cakap main sedap mulut


SEKARANG

- dapat suami seorang pemakan secara automatik terjoin sekali
- still cakap sorang-sorang tp ade org lain nyampuk "ckp dgn sapa yg?? " heeeee......
- masak,makan,masak,makan ( belum ada kerjaya tetap kecuali seorang isteri )
- tercakap ngek ngok kena cubit ngn suami.....


DAN YANG LEBIH PENTING

- ke arah parenting!! seperti yang dijangka,,i m prengnant!! 9 week bby in womb..( tiny lil dot ) :')
- kena jadi lebih matang sbb takut baby jaga mommy dia ni..ahaxx!
- kena jaga rumahtangga,jaga aib bersama!
- lebih mempercayai pasangan,,,sebab dah dunia akhirat dengan org tu je!


ENDING 2012 AKU SANGAT-SANGAT BERNILAI!,,,,
SEDIH SEBAB ALLAH MELIMPAHKAN REZEKI YANG MELIMPAH RUAH.
DAN AKU SANGAT-SANGAT BERSYUKUR DENGAN KURNIAAN YANG TIDAK TERNILAI NI! eh sedih seyhhh tengok perubahan diri sendiri..AMAZING pon ada!


nampak tak,,dalam blog pon tak sempat cerita pasal kahwin 2 bulan lepas...seee!
hidup kita sekelip mata berubah,hidup tidak lah sebosan yang dijangka,,hidup sangat pantas seperti masa-masa yang sedang dibuangkan..kuang3.kat tepi blog pon dah tambah lagi 1 life part tu,,BABY...tengok baby 9 week,,kahwin pon 9 week...agak-agak ada tak nak cakap aku ni dah terehem-ehem dulu macam diana daniella kena.Heh x baik tau!..Rezeki semua tu,Allah ada caturannya yang aku sendiri pon tak tahu!
Nurse semalam siap tanya " Awak sempat tak honeymoon??..tetiba tengok inai kat jari..merah lagi.sempat kak.Sekarang pon honeymoon lagi.. ;p

Dalam masa 3 bulan terakhir ini,aku tak tau nak describe macam mana kehidupan aku yang berubah 100% kerrr..HAHAHA!.. pindah rumah duduk dengan husband and ada baby dalam perut.Macam ada tongkat sakti je dan aku ni macam kena sumpah...blinggg! nah suami and baby... nak bercerita pasal baby pon malu..tunggu besar sikit ea,,nanti kita drama OK!

KRONOLOGI DIRI AKU 2012

HABIS STUDY -----> KAHWIN -------> PRENGNANT -------> PINDAH RUMAH SENDIRI

semua dalam masa 3 bulan....serius sedih!

Doakan baby sentiasa sihat ye kawan-kawan,,masih fragile plak dapat mommy yang buas =,='
Doakan mommy dia juga,sebab asyik rasa macam dunia ni melayang je..
dan aku tetiba rindu sangat dengan kawan-kawan semua! Hye kawan-kawan... ;'(

7 comments:

  1. Alhamdulillah..tahniah sygg.. :)

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Dill..miss u too..xleyh sembang2 dh..tke care k..hee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ;( THNX NAD! kalo x dlu lpk kt umah sembang... U 2 TC..

      Delete
  4. bunting pelamin la tu, rezeki tu kak.. alhamdulillah3....
    tahniah....
    (^__^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. KAN....rezeki sgt..rmai doakan bunting pelamin la ni...hehehe.. =)
      THNX PQA!

      Delete